dijous, 16 de gener del 2014

Segona trobada al Mussol !

Uns quants companys ens varem trobar ahir dinant al Mussol d'Aragó, per mantenir el contacte entre nosaltres i per compartir visions i perspectives.

Reprenent velles idees i veient que la cosa es presenta complicada (les crisis econòmiques i polítiques, aquí i a la Unió, les properes eleccions al Parlament Europeu, ...), potser valdria la pena de compartir aquestes problemàtiques entre nosaltres, que les hem viscut des de dins ...

Ja hi ha diverses plataformes, espais i iniciatives que ajuden a seguir-les. Però també hi ha espai per una iniciativa nostra, complementària, informal, aprofitant la confiança que genera l'experiència compartida del nostre treball a les institucions.

També hi ha AIACE, de la que la majoria en som membres: el què volem és complementar les seves activitats en defensa dels nostres interessos, amb d'altres, aquí, que ens ajudin a compartir visions i perspectives sobre la Unió Europea.

Al dinar d'ahir ens varem felicitar plegats de les ganes del grup per organitzar aquestes trobades informals periòdiques. Varem parlar de temes personals (suport i ajuda mútua que necessitarem progressivament, de l'accés als serveis sanitaris públics, ...), de possibles accions de prèdica i difusió del procés europeu (back to school, ...), de les futures eleccions europees, ... i una mica, també, apassionadament, del moment polític català !

L'èxit de la convocatòria va condicionar la fluïdesa de la trobada: previst per 6/8 companys, en ser 11, la taula allargada, i l'ambient, dificultaven l'ordenada exposició i debat d'idees i propostes. Sorry ... désolé !

Conclusió:
- farem la propera trobada a Sitges, el dimarts 11 de febrer: la Mercè coordina aspectes operatius,
- parlarem de dos temes: un (breu) per fer el punt sobre l'accés als serveis sanitaris, i dos, el tema de les eleccions, amb el Josep Mª Lloveras coordinant continguts,
- i ampliarem la convocatòria a tots els ex residents.

D'altra banda, en Miquel i el Pep contactaran el Pere Puig i Anglada per mirar de concertar amb ell, aprofitant les seves vingudes periòdiques, una trobada informal (potser un sopar) per conèixer de primera mà la dinàmica catalana a Brussel•les.

En qualsevol cas, voldríem assegurar el caràcter obert, amical i informal d'aquestes trobades, de manera que tots puguem participar i compartir activament preocupacions, experiències i propostes.

Per facilitar aquestes activitats, mirarem d'assegurar un bon intercanvi de les nostres coordenades electròniques, i de consolidar i obrir a tots el petit blog que el Pep va començar ja fa temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada